Festtale Jubileumsfest

Festtale

 

 

 

 

FESTTALE SINGELTREFFENS 10-ÅRS JUBILEUM  

v/ Heidi Haave  

25. januar 2014 på Royal Garden kl. 18.30  

 

Velkommen alle sammen!  

I kveld skal vi kose oss, og mimre litt over det vi har opplevd.  

 Men, først skal vi høre litt om historikken bak singeltreffen, forum for single menn og kvinner.  

 

Det startet høsten 2003, da jeg fikk ideen, ringte ordføreren i Trondheim og sa : « Det finnes så lite tilbud for oss i mellomklassen. Vi har jo eldrepakken og mange tilbud til ungdommer. «  

Jeg ble videre henvist til kulturdirektøren, deretter ba han meg ringe til en frivillig konsulent på Tempe bydelshus. Han sa: « Kom igjen. Vi skal hjelpe dere .»  

31. januar 2004 hadde vi vårt første treff på Tempe bydelshus hvor det kom ca 150 personer.  Vi hørte professor Brøgger holde et foredrag om nærhet, omsorg og kjærlighet. På møtet la jeg fram påmeldingsskjema til de som ville bli medlemmer, og en påmelding til en båttur vi hadde om sommeren.  

Alle ble medlemmer samme kveld, og det første programmet kla rt etter tre uker .  

Vi dannet en samarbeidsgruppe, og vi sendte programmet ut til alle medlemmene.  Senere laget vi en informasjonsbrosjyre.  

Det har alltid vært mange tilbud i Singeltreffen , og vi h ar vært på mange reiser. Cirka 1-2 ganger i året hadde vi utenlandstur, og vi har besøkt: København, Stockholm, Riga, Praha, Helsingfors, Tallin, St Petersburg , Tunis, Lanzarote, Roma, Fueng e orala og spatur til Estland . De siste to årene har det vært for få påmeldte til turene, så de har vi avlyst.  

Det har også vært stor oppslutning om bowling. De siste årene har det vært en gang i uka, og treff på Tulla Fischer etterpå. Av og til har Martin og Arve  vært flinke til å fortelle vitser. Mange gode og fine vitser.  

Vi har også hatt dansegalla en gang i året, og vi har blant annet hatt besøk av GT-Sara og en person fra Skatval-revyen. Stort sett har det vært Knoll og Tott som har spilt.  

Søndagsturene har alltid vært populære. De første årene var det hver 3. søndag, så ble det etter hvert hver 14. dag, og i de siste årene har det vært hver søndag. Det siste året har det vært to turer; en tur for de som gikk litt sakte.  

Det har alltid vært et stort program , og spesielt i de siste årene har det vært tilbud hver dag unntatt tirsdag og fredag.  

  I mange år har vi hatt samling hver onsdag , midt på dagen, som mange har satt pris på. Da snakker vi om alt mulig.  

Jazzen på lørdag har også vært populært, mye flott musikk.  

Det er mange medlemmer som trofast har stilt opp, og derfor ønsker jeg å takke hver og en av dere nå i dag. Det hadde ikke vært noe singeltreff uten dere. Det beste av alt har vært den tilliten dere har vist oss, og hadde det ikke vært for den hadde vi ikke orket å stå på slik vi har gjort.   

 

Vi har jo fått støtte fra Trondheim kommune i alle år, unntatt de siste to år. Det var Ola Sætre som skrev en fin og særs god søknad for oss.  

 

I 2009 ble jeg syk, og jeg spurte Arvid Aasen om han ville ta over. Han innkalte til ekstraordinært møte, og det ble stiftet en ny organ isasjon. Arvid fikk med seg Torild Krogstad , og som var en god og flink sekretær  

De ordnet med organisasjonsnummer, og delte gruppa opp i reisegruppe, turgruppe og kulturelle/ sosiale aktiviteter-gruppe. De ordnet også med egen hjemmeside.  

I 2010 /11 ble det valgt en ny leder som het Jorun Pareli Berg, fra Oslo, og som hadde hytte i Klæbu. H un utarbeidet en håndbok for SL , og var en god leder.  

I 2012 og 13 ble det også valgt et nytt styre med Randi Faaness som leder. Hun har ledet foreningen veldig bra og vi hadde håpet at hun kunne fortse tte . Det er veldig mye arbeid med foreningeen, så det er litt avhengig av at alle stiller opp..  

Vil til slutt ta med noen historier fra festkomiteen.  

Fredrik Gellein snakker mye og ofte om turen vi hadde 3. mars 2009, til en gård i Bratsberg, da vi så i stjernekikkerten og så til Saturn og Jupiter. Saturn hadde en ring rundt seg. Dette var et tilud vi fikk gjennom Trondheim astronomiske forening.  

Kjell Andresen som husker godt på da vi tok drosje fra byen etter et lystig lag, og jeg spurte drosjesjåføren om han var singel. Han var visst en student også og om han ville bli medlem. Da lo vi alle sammen godt av det.  

Randi Faaness kan ikke glemme turen vi hadde til Ellingsvannet. Den snakker hun ofte om. Hun var ute i en båt sammen med andre, da hun fikk ideen om å spise frokost på den andre siden av vannet.   

En annen helg besøkte vi skimuseet, og der ble vi orientert av fru Estenstad. Den nye stavkirka besøk te vi også, og det var mor til O ddvar Brå som orienterte oss der.  

Også er Randi stolt over at hun fikk til en busstur med den gyldne omvei. Det var noe hun hadde tenkt på i noen år. Videre spiste vi middag på Jæg tvollen hotell og satt ute i hav en ved sjøen og drakk kaffe. Vi hadde jo bestilt godvær og vi var innom Gangstad gård, hvor vi kjøpte ost. Vi var også innom et kunstsenter, hvor de hadde nydelige glass og en vakker have.  

På veien hjem på bussen underholdt Randi Haugen med mange gode og artige vitser.    

I september i 2012 hadde vi en tur til H øvringen, Rondane, ved tur- og reisegruppeleder Brit Rolseth. Dette er et utdrag fra referatet til Brit:  Lørdag etter en god frokost og med smurte matpakker gikk turen innover til Peer Gynt hytta, 6 km langt. Været viste seg fra den aller beste side med sol fra blå himmel, noe som vi fortjente og satte pris på. Humøret og spøken var også på topp. Etter en velsmakende middag på kvelden, samlet vi oss i kjellerstua. Der sto stemningen høyt i taket med prat, vitser og quiz. Vi hadde også et lynkurs i Linedans ved Torild. Kjempegøy !!!!  

Det bør også nevnes at noen fikk med seg en tur innover fra Hjerkinn til utsiktspa viljongen på Tverrfjellet hvor en har utsikt over noen enorme fjellpartier med blant annet Snøhetta. Noen tok turen dit på vei til Høvringen, og andre på returen på søndag. Det var et flott syn!  

 

Vi har i alle de år hørt gang på gang at mange har fått et nytt liv gjennom singeltreffen, og det har også jeg fått. Det har vært mange sterke og positive opplevelser.  

Til lykke med oss selv!  

Til slutt igjen: Takk for innsatsen til alle sammen.  

SKÅL!  

 

 

 Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Marit fra Vestby | Svar 25.12.2013 12.13

Hei, jeg lurer på om det finns singeltreffgruppe i Oslo, som arrangerer div utflukter?

Bitten Refseth | Svar 24.12.2013 16.40

GOD JUL OG GODT NYTTÅR TIL ALLE SINGLE VENNER!

may | Svar 15.12.2013 19.01

Ensligtreff på Dombås, se under nyheter

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.10 | 11:59

Er det liv i singeltreffen?
Jeg har ikke betalt kontigent pga atjeg ikke vet om klubben eksisterer lenger.

...
03.05 | 08:53

når kommer program for mai?

...
24.04 | 12:46

Hei der!
Får man spørre om aldersgrupper i Singeltreffen?

...
20.12 | 18:55

Hatteparty 19. januar utsatt til februar

...
Du liker denne siden